Hé mooi mens, wat leuk dat je er bent

Waarom juist natuurlijke huidverzorging?

Onze huid is ons grootste orgaan en het biologisch evenwicht van de huid beschermt ons tegen invloeden van buitenaf. Dit biologische evenwicht heeft als doel het lichaam te beschermen tegen bijvoorbeeld uitdroging, onderkoeling en andere invloeden van buitenaf.

De zuurgraad van de huid werkt als een beschermende zuurmantel tegen kou, warmte, irriterende stoffen en schadelijke bacteriën. Talg zorgt dat de huid soepel blijft en transpiratie zorgt voor afkoeling. We moeten daarom voorzichtig omgaan met onze huid.

De rol van Natuurlijke Huidverzorging

Het doel van natuurlijke huidverzorging is om het biologische evenwicht van de huid niet te verstoren, maar juist op een natuurlijke manier te herstellen, te voeden en vooral te ondersteunen.

Waarom zou je hormoonverstorende stoffen op je huid smeren?

Producten met synthetische en geen huideigen stoffen kunnen het biologisch evenwicht van de huid verstoren. Vooral bij gebruik op lange termijn. In veel beautyproducten zitten vage en onbekende ingrediënten. Vaak werken deze ingrediënten hormoonverstorend.

Chemische ingrediënten die niet alleen schadelijk zijn voor ons lichaam, maar ook voor de natuur en al het leven om ons heen. Bijvoorbeeld synthetische oliën en vetten zoals paraffine en vaseline.

Ze worden gebruikt als vulmiddelen en om de houdbaarheid van het product te verlengen. Het zijn aardolieproducten gemaakt van afvalstoffen uit de olie- en benzine industrie. Helaas lossen deze ‘vetten’ de natuurlijke vetten op en maken ze de huid monddood.

Een bewuste keuze voor natuurlijke verzorgingsproducten

In natuurlijke producten zitten geen parabenen en chemische geur-, kleur- en conserveringsmiddelen. Ik vind dit heel belangrijk. De huid is namelijk doorlatend. Wat je op je huid smeert komt ook in je lichaam terecht. Bepaalde synthetische huidverzorgingsproducten nemen soms hele functies over van de huid, waardoor de huid barrière op de langere termijn niet goed meer functioneert.

Natuurlijke huidverzorging werkt anders. Natuurlijke huidverzorging zorgt juist voor evenwicht in de huid barrière. Het zet de huid zelf aan het werk en ondersteunt, voedt en herstelt van binnenuit, zonder dus het natuurlijk evenwicht te verstoren.
De ingrediënten van heilzame kruiden, planten en bloemen ondersteunen en verzorgen het herstellende vermogen van de huid. De producten bij Love your beauty bevatten enkel plantaardige oliën en hoogwaardige pure ingrediënten met de doelgerichte werkzame stof. De oliën zijn koudgeperst, tijden het productieproces blijven zo alle vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren optimaal behouden.

Gerelateerde posts: